Siirry sisältöön

Mittavan uudistuksen läpikäynyt Silja Europa palaa Helsinki−Tallinna-reitille tänään 12.12.2016. Reitillä aiemmin liikennöinyt Baltic Queen siirtyy 13.12. Tukholma−Tallinna-reitille, jossa aiemmin liikennöinyt Romantika aloittaa Tukholma−Riika-reitillä niin ikään tänään 12.12.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Janek Stalmeister kertoo, että reittivaihdosten taustalla on saada uusia kokemuksia laivamatkustajillemme. ”Täysin uudistettu Silja Europa on erittäin rakastettu ja seurattu laiva kautta aikojen, Baltic Queen on erityisesti virolaisten matkustajien suosiossa Tallinna−Tukholma-reitillä, kun taas Latvian-reitillä on odotettu innolla toisen laivan paluuta. Olemme iloisia, että reittivaihdokset osuvat juuri joululomien ja vuodenvaihteen kohdalle”, Stalmeister sanoo.

Silja Europan mittavassa kolmen kuukauden ja 16 miljoonaa euroa maksaneessa uudistuksessa remontoitiin täysin 1015 hyttiä; 922 A- ja B -luokan hyttiä, 87 Deluxe-hyttiä ja 6 sviittiä. Loput 137 C-luokan hyttiä remontoidaan tammikuussa. Hyttien uusimisen lisäksi remontoitiin myös hyttikäytävät, aulat, infotiski, yleiset WC-tilat sekä laivan kokoustiloja. Myös buffet-ravintola ja Grill House -ravintola remontoitiin täysin, Silja Linen Helsinki-reitin laivoilta tuttu Coffee & Co. avattiin sekä yksi baari ja pubi uusittiin. Keväällä 2016 Silja Europan kaupat, yökerho ja disco uusittiin sekä laivalle avattiin italialainen ravintola Tavolàta sekä monipuolinen pikaruokaravintola Fast Lane.

Tallinkin laivaston uudistukset jatkuvat, kun Baltic Queenin parina Tukholma−Tallinna-reitillä liikennöivää Victoria I -laivaa uudistetaan vuoden 2017 alussa. Laivalla uusitaan täysin kosmetiikkamyymälä sekä aulatilat ja lisäksi Piazza-ravintolan tilalle rakennetaan Grill House -ravintola. Myös laivan buffet-ravintola, showbaari sekä sauna uudistetaan. Myös Tukholma−Riika-reitin Romantikaa uudistetaan vuoden alussa. Laivalle rakennetaan Fast Lane -ravintola sekä nykyistä suurempi lasten leikkipaikka. Lisäksi laivan buffet-ravintola sekä showbaari uudistetaan.